1 min. čitanja

Životno ugrožena pacijentica s Raba, po 5-metarskim valovima uspješno prebačena do bolnice!

Životno ugrožena pacijentica s Raba, po 5-metarskim valovima uspješno prebačena do bolnice!
Foto: YouTube screenshot

Koordinirana akcija hitnoga medicinskog prijevoza pacijentice uspješno je provedena tijekom današnjeg dana unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru.

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), danas 21. siječnja u ranim popodnevnim satima pokrenuta je akcija hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) životno ugrožene pacijentice, slijedom poziva Hitne medicinske službe Primorsko goranske županije.

Foto: YouTube screenshot

S obzirom na izrazito nepovoljne vremenske uvjete na Kvarneru, zbog kojih nije bio moguć pomorski niti kopneni prijevoz pacijentice, u MRCC Rijeka je u dogovoru sa Zavodom za hitnu medicinsku službu Zadarske županije, odlučeno izvršiti MEDICO akciju najkraćom i najsigurnijom pomorskom rutom prema Općoj bolnici Zadar, prijevozom sa otoka Raba na otok Pag.

MEDICO prijevoz pacijentice izvršila je Lučka ispostava Rab, čiji službenici su odmah po zaprimanju obavijesti ukrcali pacijenticu i liječničku pratnju u Rabu, odakle su spasilačkom brodicom isplovili u 13.20h prema otoku Pagu.

Unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru i valovima visine od 2 do 5 metara, pacijentica je sigurno iskrcana u mjestu Lun u 13.36h, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.