2 min. čitanja

“ZINFEST 2023.-ATWFF” - Treće izdanje festivala posvećenog Crljenku kaštelanskom, pretku nadaleko poznatog i priznatog kalifornijskog Zinfandela

“ZINFEST 2023.-ATWFF” - Treće izdanje festivala posvećenog Crljenku kaštelanskom, pretku nadaleko poznatog i priznatog kalifornijskog Zinfandela
Foto: Press

U petak će se u 13.30 nakon okruglog stola posvećenog Crljenku održati Usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja. Program vodi Danijel Čečavac, enolog i stručni vinski edukator.

Destinacija ZINFESTA su i ove godine Kaštela i to Kaštel Gomilica, u Marini Kaštela koja će sljedeća dva dana biti pozornica za sve vinare i vinogradare, ljude od struke, jednom riječju ljubitelje vinske kapljice.

Foto: Press

- Pripremili smo bogat program i za četvrtak i za petak, 16. i 17. studenog, koji se održava u popodnevnim satima. Za sve goste je ulaz besplatan te od 13 do 20 sati imamo na programu brojne radionice, kušaonice, degustacije ne samo vina već i tradicionalnih jela koje spremaju za nas vrhunski šefovi kuhinja, kao i učenici dalmatinskih turističko-ugostiteljskih škola. Predstavit ćemo Gastronomske kreacije s potpisom, kao i brojne priče o vinu, uz ono tradicionalno sljubljivanje vina i jela. Puno toga je na repertoaru, a cjelokupni program je na našoj FB stranici Kreativna Dalmacija - naglašava organizator manifestacije, “raja za nepca”, Srećko Radnić iz Klastera za održivi razvoj Zora.

Foto: Press

- Pjenušac od Crljenka te nezaobilazni duo – najbolji pršut i najbolje vino! I opet nešto neuobičajeno – uljenak! A kako bi doznali o čemu se radi, trebate doći nama u posjetu, na naš ZINFEST kojim njegujemo baštinu loze i vina koja je othranila brojne generacije Kaštelana, a danas je vrhunski primamljiv razlog dolaska i brojnih gostiju u naših sedam Kaštela, jer svi žele kušati to vrhunsko vino, uživati u starinskim jelima, guštati u samom doživljaju - dodaje.

Ova pozivnica je upućena ne samo vinoljupcima, već svima koji uživaju u otkrivanju sveg blaga kojeg nudimo u našoj eno-gastro prebogatoj ponudi!

Foto: Press

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.