ZEMLJA GURMANIJA – GURMANLUK Švoj i špinjača

Švoj i Špinjača. Bija Sokol opet na moru. Čistome, pravome. Uvatija svašta lipoga i zdravoga. A meni se smješkali ovi švoji iliti listovi. Uz njih teke špinjače iz Lađevaca.

U zemljici uz nabujalu Bribišnicu, koja se uliva u Prukljan kroz Guduću, a počinje podno moje najdraže Bribirske glavice. Krije mnoge priče i povijesne i gurmanske.

Ode su dvi greške – jedna jer sam slika mobitelom, a druga šta sam ija masline iz jednog trgovačkog lanca uvezene iz Španjolske. Sramota. Uz činjenicu da i mi polako postajemo maslinarski uvaženi. Evo obećanja da ću nastojat nikad više.

Papra smo stavili malo šarenoga, ulja Dobrodolačkoga i uživali i u mirisu i u okusu i u umjetničkom dojmu.

Foto: Željko Krnčević

A sad nešto za ekipu iz mog viber chata – Hvala Ti More, Hvala Ti Bribirčice.

Uglavnom, krasan i zdrav ručak uz normalnu cijenu.

Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.

Željko Krnčević

PROČITAJTE JOŠ:

ZEMLJA GURMANIJA – GURMANLUK Napravite vlastiti mediteranski sirni namaz