2 min. čitanja

Završeni radovi uređenja obale u Rogoznici

Završeni radovi uređenja obale u Rogoznici
Foto: Press

ROGOZNICA - U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Dana Općine Rogoznica u ponedjeljak je otvoren i novouređeni dio obale u Rogoznici – obuhvat 3.

Projektom je obuhvaćeno uređenje novog obalnog zida, čime se zaokružila rekonstrukcija obale u Rogoznici, te je dodatno uređen komunalni dio luke u kojem su vezovi grupirani prema namjeni plovila za unutarnji promet Rogoznica.

Novouređeni dio obale u Rogoznici su svečano otvorili državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, načelnica Općine Rogoznica, Anita Živković i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Jadranka Fržop, dok su na prigodnoj svečanosti prisustvovali župan Šibensko-kninske županije, dr.sc. Marko Jelić, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i gospodin Ivica Ledenko, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

U sklopu projekta na zapadnom dijelu do mosta koji se nastavlja na dio obale za obavljanje javnog pomorskog prometa (operativni dio luke), izgrađen je komunalni dio luke. Na spomenutoj poziciji realizirano je 150 m novog obalnog zida. 

Izvođenje radova na uređenju dijela obale u Rogoznici obavila je zajednice ponuditelja HIDRORADOVI SAGENA obrt za hidroradove i usluge, Šibenik  i Graditelj svratišta d.o.o., Zagreb dok je nadzor obavila tvrtka  Građevinski projekt d.o.o. iz Šibenika.

Rezime kontinuiranog ulaganja uređenja dijela obale u Rogoznici u kojem su financijski sudjelovali Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Rogoznica, financijski bismo mogli izraziti kao investiciju vrijednosti i više od 2,3 milijuna eura. Osim što je Općina Rogoznica dobila reprezentativni uređeni lučki i zaobalni dio obale, odnosno uređenu cestu, zelenu i pješačku površinu, svi su radovi izvedeni i završeni prema planu do početka turističke sezone.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.