Otvoreno javno vježbalište 'Outdoor fitness Korčula'

KORČULA - Vježbalište je opremljeno s 12 sprava za vježbanje, klupama, koševima za smeće i antistres podlogom. Cilj je stanovnicima i posjetiteljima povećati mogućnosti rekreacije na otvorenom.

Površina uređenog vježbališta iznosi 250 četvornih metara, a opremljeno je sa 12 sprava za vježbanje, klupama, koševima za smeće i antistres podlogom. Službeno otvorenje i primopredaja održano je 12. siječnja 2023. godine.

Projekt je pokrenut u cilju poboljšanja postojeće javne sportske i rekreacijske infrastrukture u Gradu Korčuli te omogućavanja bavljenja sportom na otvorenom stanovnicima i posjetiteljima. Vježbalište je postavljeno u neposrednoj blizini Gradskog bazena Gojko Arneri gdje se nalazi već izgrađeno dječje igralište i teren za košarku.

Postavljene su sljedeće sprave za vježbanje: eliptična hodalica, bočna njihalica, zračna hodalica, zotirajuća sjedalica, penjač, kosa klupa, veslarica, polužna stolica, sklekovi, paralelne preče na stupcu, univerzalna šipka i švedske ljestve.

Vrijednost projekta iznosi 57.375 eura. Financiran je iz proračuna Grada Korčule uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH u iznosu od 19.908 eura, stoji na stranicama Grada Korčule.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Dom prvom Europa Direct Centru u Hrvatskoj na otocima bit će lijepa Korčula
KORČULA - Ovih dana predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj borave na predivnoj Korčuli, tijekom svog službenog posjeta u povodu otvaranja Europa Direct Centra Korčula. To je jedanaesti Centar u Hrvatskoj i prvi na otocima. Tijekom protokolarnog programa, programa koji je organizirao LAG 5, pred…