1 min. čitanja

Dom prvom Europa Direct Centru u Hrvatskoj na otocima bit će lijepa Korčula

Dom prvom Europa Direct Centru u Hrvatskoj na otocima bit će lijepa Korčula
Foto: Gradski Muzej Korčula

KORČULA - Ovih dana predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj borave na predivnoj Korčuli, tijekom svog službenog posjeta u povodu otvaranja Europa Direct Centra Korčula.

To je jedanaesti Centar u Hrvatskoj i prvi na otocima. Tijekom protokolarnog programa, programa koji je organizirao LAG 5, predstavnici su posjetili i Gradski muzej gdje su im kustosi ponudili uvid u korčulansku povijest i baštinu.

Stručno vodstvo u muzeju naglasilo je europsku dimenziju Korčule pomoću lente vremena i muzejskog postava. Uvaženi posjetitelji zanimali su se za bogatu povijest renesansne palače Gabriellis, poduzetništvo baroknog pjesnika Petra Kanavelića i Korčule kao mjesta događaja jednog od kazališnih komada poznate europske trilogije austrijskog dramaturga Franza Theodora Csokora.

Posjetitelji su bili pogotovo impresionirani mnoštvom sadašnjih projekta koji muzej vodi kao što su Mjesec Mediterana, Mala škola arheologije i Dani Petra Šegedina.

Kustosi su ih upoznali i s nekoliko budućih projekata koji muzej priprema, a koji će se aktivnostima odnositi na približavanje mlađim i starijim generacijama kroz transfere znanja, a naročito vještina, što je u skladu s prijedlogom Europske komisije da se 2023. godina proglasi Europskom godinom vještina.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.