ZAUSTAVLJENO UNIŠTAVANJE POMORSKOG DOBRA Izvođač je stao s devastacijom na Murteru!

Nakon što nas je na tešku povredu pomorskog dobra upozorio zgroženi građanin, Morski.hr je u javnost izašao s pričom. Usporedno su reagirali nadležni komunalni redar, Županija te Krim policija.

Vlasnik zemljišta, koji je s izvođačem odgovoran za ovu tešku devastaciju prirode, brani se onom dobrom starom - "samo sam htio izgraditi spremište za alat". Puno smo takvih izlika čuli i od "većih riba" poput Željka Keruma koji je u Rogoznici također brinuo o tome gdje će spremati motike.

I ptice na grani znaju, a kako doznajemo "s terena", vidi se i po veličini iskopanih rupa da je ovdje u planu nešto veće od alatnice. Čovjek se izgleda namjerio na jednu kućicu uz more s pripadajućim bunarom i što god si je već ilegalno zamislio. Pritom je dovukao bagere, porušio svoje masline, tuđe suhozide i devastirao uvalu pod zaštitom eko mreže Natura 2000.

Sve kako bi napravio svoj ilegalni objekt.

Krim policija prikuplja dokaze i najavljuje svoj dolazak na teren. Županijski inspektor je kontaktirao vlasnika i izvođača radova, a izgleda da slijedi i sudska tužba.

Komunalni je redar potvrdio kako je vlasnik s radovima stao, bageri i drobilice su uklonjeni, aktivna devastacija je prestala, no šteta je učinjena.

Pitanje je namjerava li vlasnik potpuno zaboraviti svoj ilegalni projekt ili čeka da se stvar "smiri". Građevinska inspekcija u Šibensko-kninskoj županiji, saznajemo od građana, pomalo "šteka" pa u nju nemaju previše povjerenja.

Jedno je sigurno, mi namjeravamo pratiti razvoj događaja baš onako kako smo to i obećali!

J.T.

Pročitajte još:

TEŠKA POVREDA POMORSKOG DOBRA Zagrebački “investitor” ruši po zaštićenoj uvali na Murteru!
Ovaj je bezobraznik kojeg možemo nazvati i potencijalnim kriminalcem, jer se njime sada bavi i Krim policija, odlučio da samo tako može uništavati privatne posjede i pomorsko dobro! Redakcija Morskog. hr primila je poruku ogorčenog otočanina, nemoćnog da zaustavi otvorenu devastaciju prirode i privatnih posjeda u uvali Mali Doci na
Kerum is back! Gradi uz more u Rogoznici i ako je kriv kaže da je spreman odgovarati
Željko Kerum oglasio se na svom Facebook profilu vezano uz navodnu gradnju njegove punice na vrhunskoj lokaciji uz more u Rogoznici. Kaže da je riječ o spremištu za frezu i motike. Ovoga puta nije ne dirajte mi ravnicu, nego ne dirajte mi punicu! Nakon što je optužen da