1 min. čitanja

ZATVORENE DVIJE PLAŽE Morski psi u jednom danu napali tri osobe

ZATVORENE DVIJE PLAŽE Morski psi u jednom danu napali tri osobe
Foto: Depositphotos

U dva odvojena napada morskih pasa na plažama Floride ozlijeđena su tri kupača, uključujući dvoje tinejdžera, što je dovelo do privremenog zatvaranja nekih popularnih mjesta za odmor, priopćile su tamošnje vlasti.

Morski pas ugrizao je 45-godišnju ženu u petak oko 13.20 sati dok je plivala na plaži Watersound, uz obalu okruga Walton na Floridi, u zapadnom dijelu države, piše The Guardian.

- Prvi koji su reagirali prevezli su ženu u bolnicu nakon što je zadobila "značajnu traumu" trupa, izjavio je glasnogovornik šerifova ureda okruga Walton, Corey Dobridnia - izvijestio je USA Today. Zbog napada joj je morao amputirati dio lijeve ruke.

U drugom napadu oko 90 minuta kasnije, još dvije osobe ozlijedio je morski pas na plaži Inlet, samo četiri nautičke od Watersounda, izvijestio je WVTM 13.

15-godišnja djevojčica i 17-godišnja djevojka plivale su sa skupinom prijatelja u vodi do struka kada ih je morski pas obje ugrizao.

Jedna od djevojčica imala je teške ozljede, a prvi koji su je reagirali prevezli su je zrakoplovom u bolnicu, izvijestio je ABC News.

Plaže okruga Walton na kojima su se dogodila oba napada zatvorene su u petak popodne nakon niza ozljeda povezanih s morskim psima.

Unatoč relativnoj rijetkosti napada morskih pasa, svaki od njih privlači nerazmjernu količinu medijske pozornosti vijesti.

U cijelom svijetu 2023. godine bilo je manje od 70 ničim izazvanih ugriza morskih pasa, prema podacima Međunarodne datoteke napada morskih pasa, u čemu ih je najviše bilo upravo na Floridi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.