2 min. čitanja

VIDEO Srbin u Opatiji išarao automobil s Kosova, a prijatelj ga snimao

VIDEO Srbin u Opatiji išarao automobil s Kosova, a prijatelj ga snimao
Foto: Screenshot

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je video snimku za koju tvrdi da je nastala u Opatiji.

Muškarac sa snimke šara zloglasno ćirilično 4C (ili S) na automobilu kosovske registracije, nakon čega je napisao: "Kosovo je Srbija". Inače, Kosovo je proglasilo neovisnost od Srbije još 2008. godine, koju je priznala većina članica EU, među njima i Republika Hrvatska, na čijem tlu su ovi muškarci došli uništavati tuđu imovinu i remetiti javni red i mir.

Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u...

Posted by Ermina Lekaj Prljaskaj on Thursday, September 1, 2022

- Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu.

Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj.

Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu - napisala je Ermina Lekaj Prljaskaj u objavi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAPIŠITE OVO NEGDJE Vučić: “Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more”
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u intervjuu za Prvu televiziju kako daje sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, pa se u nedostatku argumenata, dosjetio Drugog svjetskog rata. Vučić je rekao da više desetaka tisuća ljudi svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je nje…
VIDEO Srbijansku premijerku kamere su 2010. snimile u nedozvoljenom glisiranju na Kvarneru
Ovih dana službenoj su Srbiji puna usta Hrvatske. I dok je njihov predsjednik Aleksandar Vučić napokon prelomio i svečano obećao da neće u Hrvatsku na more dok je živ, srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije svratila u svoju kuću na Krku, još od 2016. godine od kad je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.