1 min. čitanja

Zaštićeni lokalitet Tulovih greda ipak neće biti nagrđen kamenolomom

Zaštićeni lokalitet Tulovih greda ipak neće biti nagrđen kamenolomom
Foto: Faktograf

Iako je kroz prostorni plan ostavljena mogućnost otvaranja kamenoloma, zaštićeni lokalitet Tulovih greda za sada neće biti nagrđen na taj način.

Zadarska županija ostavila je u najnovijem prijedlogu izmjena Prostornog plana mogućnost da se na lokaciji Romanovac ispod Tulovih greda ponovno otvori kamenolom i eksploatira arhitektonsko-građevni kamen.

Iako su javnost i lokalna samouprava prosvjedovali nakon otkrića o izdavanju koncesije tvrtki Kamen d.o.o. za otvaranje starog kamenoloma, koju je potpisala tadašnja ministrica Martina Dalić, na lokaciji su postavljene table i oglašeni natječaji posao.

Županija nije uvažila primjedbe Općine Jasenice o izbacivanju lokacije iz prostornog plana te će se ona naći u točki koja u četvrtak dolazi pred županijske vijećnike.

Srećom, zaštićeni lokalitet Tulovih greda na kraju neće biti nagrđen kamenolom, jer su se za to svojim otporom pobrinuli javnost, Općina Jasenice i - najvažnije - Park prirode Velebit, prenosi 057info.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Otvoren kamenolom u srcu Parka prirode Velebit!
U Parku prirode Velebit, na području koje je dio ekološke mreže Natura 2000, s radom počinje kamenolom. Riječ je o eksploataciji polja Romanovac koje se nalazi ispod Tulovih greda na području Općine Jasenice. Zaključak je to do kojeg su došli novinari Faktografa kada su telefonski kontaktirali tvrt…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.