Zapovjednica prve ženske časničke posade, bit će kapetanica najnovijeg kruzera u floti Celebrity Cruises

Izvršna direktorica Celebrity Cruisesa Lisa Lutoff-Perlo objavila da će kapetanica Kate McCue, prva američka žena kapetanica na kruzeru, preuzeti kormilo Celebrity Beyond , trećeg broda tvrtke u svojoj Edge seriji, koji će iz brodogradilišta biti isporučen u proljeće 2022.

McCue je diplomirala na Kalifornijskoj pomorskoj akademiji čiji je put do kapetanice na kruzeru započeo nakon krstarenja koje je kao 12-godišnjakinja provela sa svojom obitelji. Rekla je ocu da želi biti kapetanica kruzera kad odraste. Otac ju je potakao riječima da “može biti sve što želi, uključujući i zapovjedništvo broda”, piše MarineLog.

Foto: Facebook

Od tada je marljivo radila, probijajući se kroz niz poslova u pomorskoj industriji, da bi 2015. godine postala kapetanica broda Celebrity Summit te tako postala prva Amerikanka koja zapovijeda velikim kruzerom. Zatim je prešla na Celebrity Equinox, a u rujnu 2019. imenovana je za kapetanicu Celebrity Edgea. U ožujku 2020. McCue je na Celebrity Edgeu zajedno sa svojim kolegicama ušla u povijest kao dio prvog potpuno ženskog zapovjedničkog tima časnica u industriji krstarenja. Celebrity Edge je, pod zapovjedništvom kapetanice McCue, 26. lipnja postao prvi brod koji je nakon pauze od pandemije koronavirusa isplovio iz američkih luka.

Foto: Facebook

Otkako je preuzela kapetansku palicu, McCue je nadahnula druge da ciljaju prema zvijezdama i potaknula ljude iz svih društvenih slojeva da slijede svoje snove. Tako je postala i slavna osoba na društvenim mrežama, prikupivši gotovo 3,5 milijuna sljedbenika na TikToku, Instagramu i YouTubeu humanizirajući profil kapetana i dijeleći s javnosti pogled na pomorski život iza kulisa.

– Biti prvi kapetan novog plovila čast je svakom kapetanu i za mene je to apsolutno ostvarenje sna – rekla je Kate McCue.

– Uvijek kažem da ako nešto vidiš i poželiš, možeš to biti i nadam se da će Celebrity Beyond zaploviti kao inspiracija svima u potrazi za bilo kojim ciljem u životu – poručila je kapetanica.

Celebrity Cruises, kapetanica Captain Kate McCue

Prvo putovanje je već popunjeno, a na svojih 17 paluba može ugostiti 3 260 putnika. Dug je 327 metara, što je 21 metar duže od prethodnika Celebrity Edge (2018.) i Celebrity Apex (2020.).

Celebrity Beyond ne samo da će nositi titulu najvećeg broda u floti Celebrity Cruises, već će biti i najluksuznije plovilo ove kompanije.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Anna Ivanovna Shchetinina – Prva žena kapetan