Započinje uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak

CRIKVENICA - Investicija se planira realizirati kroz tri godine, a obuhvaća obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju sanacije pomorskoga dobra.

Odavno su plaže i pomorsko dobro prepoznati kao glavni gospodarski resursi i turistička infrastruktura u koju treba kontinuirano ulagati. Područje poluotoka Kačjaka jedno je od popularnijih i posjetiteljima opterećenijih područja kao područje koje zbog svoje površine i prirodne ljepote i raznolikosti ima veliki potencijal.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo je Gradu Crikvenici 115.400,00 eura za projekt Uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak. Potpora Ministarstva ujedno je i prepoznavanje značaja ulaganja u pomorsko dobro i plažne prostore crikveničke rivijere, smatraju u Gradu.

Ukupna investicija iznosi 1,1 milijun eura te se planira realizirati kroz tri godine. Obuhvaća rekonstrukciju i obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju uređenja pomorskoga dobra na dijelu obalnoga područja na poluotoku Kačjaku, čime se povećava sigurnost i dostupnost pomorskoga dobra njegovim korisnicima.

Ovogodišnji radovi obuhvaćaju obnovu postojećih uz formiranje novih armiranobetonskih površina te izvedbu stepenica i rampe za ulaz u more/izlaz iz mora.

Projekt je usklađen i s europskim zelenim planom kojim se nastoji formirati financijski i ekološki održiva infrastruktura s elementima gospodarske konkurentnosti.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAKORAČITE U HOTEL BUDUĆNOSTI - Uskoro rekonstrukcija crikveničkog hotela International
Zahvaljujući bespovratnim financijskim sredstvima, hotelijerska grupacija Jadran modernizirat će hotel International, uvesti najnovije tehnologije te time pridonijeti održivom razvoju i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Hotelijerska grupacija Jadran uspješno je prijavila projekt…