1 min. čitanja

Započeo trodnevni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja

Započeo trodnevni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja
Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK – Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom, a događanja su raspoređena tijekom tri dana, od petka, 4. do nedjelje, 6. prosinca.

Program obilježavanja započeo je u petak satom povijesti u dubrovačkim školama na temu dubrovačkih branitelja i Domovinskog rata, a nastavlja se u subotu, 5. prosinca odavanjem počasti poginulim braniteljima na spomen obilježjima na području grada Dubrovnika, virtualnom utrkom „Stazom deva“ Triatlon kluba Dubrovnik te Križnim putem na Srđ istog dana u 14:00 sati.

Sat povijesti u dubrovačkim školama u organizaciji Grada Dubrovnika i HVIDRA-e zbog epidemioloških mjera priređuje se na daljinu putem platforme Zoom i to u dva termina, jutarnjem terminu s početkom u 9:30 sati i poslijepodnevnom u 14:30 sati.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca program u jutarnjim satima započinje odavanjem počasti poginulim braniteljima na grobljima i pred spomen obilježjima, a vijenci će se položiti i kod Križa na Srđu.

U tvrđavi Imperijal u 11 sati održat će se virtualna prezentacija idejne muzeološke koncepcije stalnog postava Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik i prijedloga namjene prostora tvrđave Imperijal na Srđu.

Dubrovački simfonijski orkestar organizirat će emitiranje tradicionalnog koncerta povodom blagdana svetog Nikole i Dana dubrovačkih branitelja koji zbog epidemioloških mjera nije moguće izvesti pred publikom.

Sveta misa zadušnica za stradale branitelje Sustjepana održat će se u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu u 15:45 sati.

Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu bit će služena u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali. Prijenos mise uživo moći će se pratiti na You Tube kanalu Dubrovačke biskupije.

Sva navedena događanja koja nisu on-line događanja priređuju se uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera koje za javna okupljanja propisuju zabranu okupljanja više od 25 osoba.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.