1 min. čitanja

Zamućena voda u Splitu, potrebno je prokuhavanje!

Zamućena voda u Splitu, potrebno je prokuhavanje!
Foto: Unsplash

Zbog veće količine kiše koja je u proteklim danima pala na šire splitsko područje, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, iznad propisanih vrijednosti.

Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti sa zalihama u vodospremama i intenzitetu potrošnje, pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku Nastavni zavod za javno zdravstvo preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni, poručuju iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Pogledajte snimke iz Obrovca, gdje je proglašeno izvanredno stanje
OBROVAC/GRAČAC - Kiša koja neprestano pada uzrokovala je prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac, gdje su upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite s čamcima za eva…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.