1 min. čitanja

Zamjenik premijera samoprozvane vlade na Krimu: “Ukrajina je zauvijek izgubila Azovsko more”

Zamjenik premijera samoprozvane vlade na Krimu: “Ukrajina je zauvijek izgubila Azovsko more”
Foto: Google Maps / Twitter / Screenshot

Zamjenik premijera samoprozvane vlade Krima, ukrajinskog poluotoka koji je Rusija anektirala 2014. godine, rekao je da je “Ukrajina zauvijek izgubila Azovsko more i da luke u Hersonskoj i Zaporižjanskoj oblastinikad više neće biti ukrajinske”, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti.

– Ukrajina je zauvijek izgubila Azovsko more. Luke u regijama Zaporižja i Herson više nikad neće biti ukrajinske. Siguran sam da će Azovsko more, nakon što se naše regije ponovno pripoje Rusiji, ponovno postati epikontinentalno more Ruske Federacije – rekao je Georgij Muradov.

RIA citira i Vladimira Rogova, dužnosnika kojeg je Rusija postavila u okupiranoj regiji Zaporižja, koji je rekao istu stvar – da se regije Zaporižja i Herson više nikad neće vratiti pod kontrolu Kijeva.

Krim je Rusija okupirala i anektirala tijekom invazije 2014. godine, s čim se Ukrajina nikad nije pomirila, pa ni danas službeni Kijev tvrdi da neće pristati ni na kakav mirovni plan koji ne uključuje povratak svih okupiranih dijelova pod kontrolu ukrajinskih vlasti. Rusi na to mirnim putem neće pristati, što je potvrdio i Dmitrij Medvedev, bliski saveznik Vladimira Putina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.