2 min. čitanja

Zagrebački maturanti zgroženi boravkom u hotelu Pula - U hotelskoj hrani našli staklo i ne samo to...

Zagrebački maturanti zgroženi boravkom u hotelu Pula - U hotelskoj hrani našli staklo i ne samo to...
Foto: Hotel Pula

Od vrata bez kvaka, mrtvih insekata ispod stakala na slikama, komadića žice i stakla u hrani, prljavih tuševa…, nabraja jedna mama pokazujući novinarki Telegrama fotografije koje su snimili maturanti u hotelu.

Učenici četvrtih razreda zagrebačke Gornjogradske gimnazije nedavno su se vratili s maturalca u Istri koji im, čini se, neće ostati u sasvim lijepom sjećanju.

Kako tvrde roditelji s kojima je Telegram razgovarao, grozilo ih je loše stanje hotela Pula u kojem im je agencija Spektar putovanja organizirala smještaj.

- Vide se vrata bez kvaka, mrtvi insekti ispod stakala na slikama, komadići žice i stakla u hrani, prljavi tuševi…, ispričala je jedna mama pokazujući novinarki Telegrama Ani Raić Knežević fotografije koje su snimili sami maturanti.

Sve je izgledalo prljavo

- Kćer me zvala zgrožena. Nije se usudila hodati bosa po sobi, jer joj je sve izgledalo prljavo. Čak je i u kadu ulazila u gumenim papučama koje je srećom ponijela - opisuje joj majka koja ne sumnja u riječi svog djeteta, kao ni u fotografije koje je primila.

- Nešto je sama snimila, a nešto su snimili ostali. Prijateljica joj je poslala sliku komadića stakla što ga je pronašla u mesu, dok se druga požalila na žicu od spužvice za pranje posuđa koju je pronašla u kolaču - prepričava ova mama koja je zajedno s još nekim roditeljima pokušala od razrednice dobiti objašnjenje o stanju hotela u kojem su im djeca boravila.

Škola i hotel bez komentara

Telegram se, navodi se u članku, u dva navrata obratio Gornjogradskoj gimnaziji sa službenim upitima o maturalcu u Puli, no odgovor još nisu dobili. Roditelji im prepričavaju da je razrednica, kojoj su se obratili, očito zaključila da je njezin mail hotelu s fotografijama bio dovoljan.

Iz Hotela Pula pak poručuju kako su neugodno iznenađeni upitom novinarke Telegrama.

- O navodnom slučaju nemamo nikakvih spoznaja, niti nam je upućena ikakva primjedba od strane djece, roditelja, škole ni agencije. Što se tiče stanja hotela, jako pazimo i vodimo brigu o čistoći, a hrana je kod nas uvijek svježa i dobra, te su implementirani svi standardi HASAP-a (HACCP) - prenose iz Telegrama.

Nije bilo službenih primjedbi na hotel


Iz agencije Spektar putovanja navode da su, kao i za brojne druge škole, angažirali hotel Pula jer je taj objekt u potpunosti odgovarao uvjetima natječaja.

- Na njega nikada nismo imali prigovor pa ni od grupe iz Gornjogradske gimnazije - objašnjava Davor Sabljić iz spomenute agencije. Naglašava kako je upravo Hotel Pula česta želja učeničkih grupa, pa zato nemaju razloga izbaciti ga iz ponude.

- Ako nam škola pošalje prigovor, svakako ćemo reagirati - poručuje Sabljić.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.