1 min. čitanja

Zadarskim otocima i ove godine voda stiže vodonoscem

Zadarskim otocima i ove godine voda stiže vodonoscem
Foto: Sandra Žeželić Pedišić

ZADAR – Zadarski Vodovod i ove će godine izdvojiti višemilijunski iznos za dostavu vode otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru. Na natječaj raspisan krajem prošle godine javila se jedina tvrtka sa zadarskog područja koja raspolaže vodonoscima, Mediteran 2000 iz Mrljana, čiji je vlasnik Miloš Cimera za traženu uslugu istaknuo cijenu od 4.999.972 kune bez PDV-a, 28 kuna manje od procjene koja je postavljena na 5 milijuna kuna. Kada se tome pridoda trošak PDV-a, iznos se penje na 6,25 milijuna kuna, piše 057.info.

Otoci i otočna mjesta u sastavu grada Zadra: Molat – Molat, Zapuntel, Brgulje; Silba; Premuda; Ist; Iž – Veli Iž, Mali Iž-Porovac, Mali Iž; Rava – Vela Rava, Mala Rava i Olib nemaju izvore pitke vode te potrebne količine mogu dobiti jedino vodonoscem. Kako je takav prijevoz uz plaćanje same vode skup, Vodovod pokriva razliku u cijeni kako bi život i turizam na otocima bili održivi. Postavljena je okvirna cijena od 5 milijuna kuna, s tim da ona može varirati, ovisno o količini vode i vremenskim uvjetima koji budu vladali.

Godišnje se na zadarske otoke dostavi oko 30 tisuća metara kubičnih vode, a u sušnim godinama i dobrim sezonama ta brojka se zna približiti i do 50 tisuća “kubika”. U iznimnim situacijama u dostavu vode uključuje se vojni vodonosac, no već godinama to redovito radi Mediteran 2000 svojim vodonoscima Zrmanja i Kapetan Mrs.

Izvršitelj se obvezao svaki pojedini iskrcaj vode izvršiti uz obveznu nazočnost radnika Vodovoda d.o.o. Zadar zaduženog za izdavanje vode otočnim domaćinstvima koja su u sastavu Grada Zadra i količinu isporučene vode evidentirati putem vodomjera. Stvarno nabavljena količina predmeta nabave ovisi o potrebama Naručitelja te može biti veća ili manja, piše 057.info. Okvirni sporazum sklopljen je za razdoblje do 31. 12. 2022. godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.