2 min. čitanja

Zadarski urednik Pomorske večeri dobio Priznanje za doprinos u promicanju razvoja i ugleda pomorstva

Zadarski urednik Pomorske večeri dobio Priznanje za doprinos u promicanju razvoja i ugleda pomorstva
Foto: MMPI

PULA/ZADAR - Vladimir Šetka, novinar Radio Zadra, urednik Pomorske večeri iz HRT Centra u Zadru dobitnik je ovogodišnjeg Priznanja za doprinos u promicanju razvoja I ugleda pomorstva u zemlji koje mu je u povodu “Dana pomorstva I unutarnje plovidbe 2023. Godine” dodijelilo Ministarvo mora, prometa I infrastrukture.

Kad je, nakon gotovo 30 godina uređivanja Pomorske večeri, Gordan Kurtović otišao u mirovinu, Vladimir Šetka postao je urednik i voditelj te kultne emisije, koja ove godine slavi 71  godinu emitiranja, javlja Radio Zadar.

70. rođendan obilježen je prošle godine baš  u Zadru prigodnom svečanošću i slavljeničkom emisijom koju je uređivalo svih pet urednika. Iz Radio Dubrovnika,  Radio Splita, Radio Zadra,  Radio Rijeke i  Radio Pule.

Šetki je posebna draž odlazak na teren, negdje na otoke, u Ravne kotare, Bukovicu, Liku... Kako je rekao, tu čovjek osjeti kako žive „obični“ građani i kako se neke odluke reflektiraju baš na njihov život. A čitavu dosadašnju novinarsku karijeru najdraži su mu upravo tereni na koje je često odlazio u šest ujutro, a vraćao se u 22 sata navečer i tako nekoliko dana zaredom. I po žegi i po ciči zimi.

Za Vladu je Pomorska večer više od šturog informiranja. To je za njega prava emocija I izazov! On priča o ljudskim pričama, njegovi su sugovornici ljudi koji iz gušta idu na ribe, profesionalni ribari, zaljubljenici i čuvari našega mora, pomorci i njihove obitelji. I dok su mu susreti s takvim ljudima najdraži hvata se u koštac i s ozbiljnim temama – štrajkovima pomoraca, prosvjedima ribara, spornim propisima i pravilnicima.

Vladimir Šetka dobitnik je i godišnje nagrade svoje matične kuće – HRT-a, a s ostalim kolegama urednicima Pomorske večeri nagrađen je Plavom vrpcom Vjesnika, Večernjakovom ružom za emisiju godine, te priznanjem Hrvatske udruge brodara Mare Nostrum. 

Iskrene čestitke kolegi na zasluženoj nagradi!

J.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.