2 min. čitanja

ZADARSKI OTOCI Ispunite anketu za mapiranje energetskih potencijala

ZADARSKI OTOCI Ispunite anketu za mapiranje energetskih potencijala
Foto: Boris Kačan

Otoci Ist, Iž, Molat, Premuda, Rava, Olib, Silba i Škarda u tijeku su izrade Agende za prijelaz na čistu energiju te pozivaju sveukupno stanovništvo i vlasnike nekretnina da ispune anketu o potrošnji

Agendu izrađuju Grad Zadar i Agencija Zadra Nova uz pomoć Pokreta Otoka, regionalnog partnera Tajništva za čistu energiju EU otoka. Ankete će se provoditi do kraja tjedna, točnije do 5. prosinca.

Ako ste stanovnik ili vlasnik nekretnine na nekom od otoka ISPUNITE ANKETU OVDJE.

Agenda je strateški dokument koji će doprinijeti tranziciji na čiste oblike energije i provedbi učinkovitih i potrebnih mjera za prilagodbu klimatskim promjenama u skladu s Europskim zelenim planom, putokazom za postizanje klimatske neutralnosti Europe do 2050. godine.

U svrhu izrade Agende i prikupljanja potrebnih podataka provodi se anketa čiji će rezultati pomoći u analizi trenutnog stanja i prelasku na čiste oblike energije na otocima, a za uspješnu provedbu ankete nužna je suradnja s lokalnim dionicima.

.
Ankete se mogu pronaći i fizički na otocima, u papirnatom obliku, te se ispuniti olovkom i vratiti na lokaciju na kojoj se preuzela

Dosad su radionice strateškog planiranja održane na svim otocima, osim na otoku Olibu, na kojem se radionica održava u petak, 02. prosinca, s početkom u 9.00 sati.

Ankete se na otocima mogu pronaći i u fizičkom obliku, na lokacijama na kojima su održane radionice strateškog planiranja ili na nekoj od dodatnih lokacija navedenih u nastavku:
.

  • IŽ – Mali Iž, butiga / Veli Iž, Cafe bar More
  • MOLAT – Dom umirovljenika, prostorije mjesnog odbora ”Brgulje”
  • IST – Društveni dom (”Sala”)
  • RAVA – prostorije mjesnog odbora ”Mala rava”
  • SILBA – Cafe bar Alavija / Cafe bar Turist / ŠRD Galeb
  • PREMUDA – Komunjski magazin
  • OLIB – Peškarija, prostorije PZ Olib

Za sve informacije o izradi Agende za prijelaz na čistu energiju zadarskih otoka možete se obratiti putem maila Ani Dušević, otočnoj koordinatorici za otoke Grada Zadra, na adresu ana.skunca@zadra.hr ili koordinatorici za zadarske otoke pri Pokretu Otoka na adresu paula.bolfan@islandmovement.eu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.