1 min. čitanja

Zadarska županija objavila je javni poziv - osigurano je 25,6 milijuna eura za razvoj otoka. Evo do kad je rok za prijavu!

Zadarska županija objavila je javni poziv - osigurano je 25,6 milijuna eura za razvoj otoka. Evo do kad je rok za prijavu!
Foto: Zadarska županija

Za razvoj pametnih i održivih otoka u ITP-u na nacionalnoj razini izdvojeno je ukupno 150 milijuna eura, a od toga je 25,6 milijuna eura bespovratnih sredstava koja će biti na raspolaganju za otoke Zadarske županije.

- Riječ je o zaista jedinstvenoj prilici jer do sada nije postojala ovoliko velika financijska prilika za otoke Zadarske županije. Naime, radi se o više od 25 milijuna eura bespovratnih sredstava koja će biti na raspolaganju za naše otoke kroz projekte koji će svojom realizacijom doprinositi poboljšanju kvalitete života i rada u više otočkih mjesta i općina. Cilj je kroz suradnju povezati otoke i rješavati izazove i probleme koji se razlikuju od otoka do otoka - kaže županijski pročelnik za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniel Segarić. 

Rok za podnošenje prijava je 8. ožujka 2024. godine, a minimalan iznos bespovratnih sredstava po projektu iznosi 500 tisuća eura. 

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Javnog poziva za predodabir su jedinice lokalne i područne samouprave (općine, gradovi i županije), javna poduzeća, trgovačka društva u javnom vlasništvu, vatrogasne organizacije, civilna zaštita, turističke zajednice i javne ustanove. Prihvatljivi prijavitelji ujedno mogu biti i partneri na drugim projektima, a osim navedenih, partneri mogu biti još regionalni koordinator, organizacije civilnog društva i vjerske zajednice. Dopuštena su najviše tri (3) projektna prijedloga po istom prijavitelju dok broj sudjelovanja u projektima u svojstvu partnera nije ograničen.

Prijava na Javni poziv koji je objavljen na webu Zadarske županije i dostavlja se u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte: otoci@zadra.hr 

Požurite se!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.