2 min. čitanja

Zadarska zračna luka lažirala milijuntog putnika da se poklope s posjetom Plenkovića

Zadarska zračna luka lažirala milijuntog putnika da se poklope s posjetom Plenkovića
Foto: Zračna luka Zadar

ZADAR - Zračna luka Zadar lažirala je milijuntog ovogodišnjeg putnika kako bi se taj lijepi turistički rekord poklopio s posjetom premijera Andreja Plenkovića Zadarskoj županiji.

Naime, milijuntim putnikom proglašena je Julie Fisser iz Belgije, koja je time ostala ugodno iznenađena, a dobila je buket cvijeća i dvije povratne karte prema odredištu po izboru. Međutim, nije to bila stvar sreće koliko poklapanja s premijerovim protokolom, prenosi Zadarski.hr.

Milijunti putnik je netko drugi, tko nije imao tu sreću da se uklopi u Plenkovićev boravak u Zadru, kako se učinilo zgodno njegovim domaćinima. Najbolje od svega je što direktor Zračne luke u tome ne vidi ništa sporno.

Direktor zračne luke: "Zar smo ga trebali dočekati u nedjelju navečer?"

- Radi se o obilježavanju dolaska milijuntog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milijunti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milijuntog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka - pita Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.

A kako je uopće otkrivena ova sretna slučajnost? Netko je pogledao službenu web stranicu Zračne luke Zadar i vidio podatak po kojem je do kraja rujna u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Stoga se otvorilo pitanje je li moguće da je u tri dana listopada stiglo još 10.000 gostiju, budući da se početkom listopada broj putnika obično smanjuje.

Dakle, dvostruki bingo: i premijer zadovoljan i milijunti putnik u Zračnoj luci. Ako će to netko pamtiti, onda je to Julie Fisser. U svakom slučaju, u ovoj priči je deblji kraj izvukao putnik koji bi uistinu i bio – milijunti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadarska zračna luka ne samo da je dobila milijuntog putnika već će i postati prva zelena zračna luka
Prvi put u povijesti u zadarsku zračnu luku stigao je milijunti putnik, odnosno putnica, 26-godišnjakinja iz Belgije. Rezultat je izniman, ne samo za zračnu luku, nego i za zadarsku regiju jer su upravo putnici koji stižu zračnim putem na zadarsko područje generatori prihoda od preko 200 milijuna e…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.