1 min. čitanja

Zadarska policija nadzire vozače mopeda i motocikala!

Zadarska policija nadzire vozače mopeda i motocikala!
Foto: PU Zadarska

POlicija provodi akciju radi smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, odnosono smanjenja stradavanja vozača i putnika navedene skupine vozila. 

Nadzor traje danas od 14 do 20 sati, a akcija će se provesti u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske. Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu. 

Analizom stanja sigurnosti na području Policijske uprave zadarske, razvidno je da se u prva četiri mjeseca 2024. godine, dogodilo ukupno 25 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala.

U navedenim prometnim nesrećama 9 vozača motocikla-mopeda i 1 putnik su zadobili teške tjelesne ozljede, a 6 vozača motocikla-mopeda i 1 putnik je lakše ozlijeđeno.

- Pozivamo vozače mopeda motocikala na opreznu i sigurnu vožnju jer ceste nisu piste - javljaju iz zadarske policije.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.