1 min. čitanja

Zadarska Lučka uprava izabrala voditelja projekta obnove rive

Zadarska Lučka uprava izabrala voditelja projekta obnove rive
Foto: Screenshot / Youtube

ZADAR – Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić potpisao je odluku o odabiru voditelja projekta gradnje za provedbu velikog projekta rekonstrukcije i izgradnje lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok, odnosno obnove zadarske rive i dijela Liburnske obale.

Nakon jednomjesečne analize izabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda zajednice zadarskih i zagrebačkih ponuditelja, AD CON i Exstructa, koji su u referencama svojih stručnjaka, među ostalim, prijavili nadzor u projektima izgradnje zaobilaznice u Vodicama, ACI marina Rovinj i Slano te LNG terminala na Krku; piše 057 info.

Njihova ponuda u iznosu od 577.000 kuna (bez PDV-a) bila je više nego upola niža od procjene vrijednosti tog posla u Zadru, koja je iznosila 1.345.000 kuna.

I ostale četiri ponude, koje su pristigle na javni natječaj LUZ-a, bile su niže od tog iznosa. Uz AD CON i Exstructu za poziciju voditelja projekta gradnje natjecali su se Civil Engineering Consultancy (592.000 kuna), Institut IGH (835.300 kuna), HART Perović i Idassacommerce (997.500) te Aksijal Zagreb (1.245.000 kuna).

U postupku pregleda i ocjene ponuda posljednja je odbijena jer Aksijal nije dostavio tražena pojašnjenja kojima bi dokazao da posjeduje potrebno iskustvo.

U tijeku je najvažnija javna nabava, ona za izvođenje 27-mjesečnih radova koji obuhvaćaju rekonstrukciju i sanaciju obale u dužini 905 metara, produženje gata koji će se vratiti u povijesne dimenzije, te rekonstrukciju zaobalnog dijela Liburnske obale.

Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 75 milijuna kuna, od čega će se 15 % sufinancirati iz europskih sredstava, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok će preostalih 15% biti financirano iz državnog proračuna.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

OBNOVA ZADARSKE RIVE Rekonstrukcija lučke infrastrukture Poluotoka, projekt za budućnost Zadra
VIDEO Ovako će izgledati nova zadarska riva nakon obnove
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.