1 min. čitanja

Zadar "prati" svaki korak svojih građana - snimat će vozače i putnike u vozilu!

Zadar "prati" svaki korak svojih građana - snimat će vozače i putnike u vozilu!
Foto:Pexels

ZADAR - Grad je ovo s najstrožom kontrolom prometa, a osim brzine kontrola se širi na korištenje mobitela i pojasa za vrijeme vožnje.

U Zadru je 17 gradskih raskrižja pokriveno s preko 150 kamera, a planira ih se postaviti još. Kamere će biti raspoređene po cijelom gradu i snimati unutar vozila - vozače i suvozače te kontrolirati njihovo ponašanje u prometu.Primarno korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela za vrijeme vožnje, piše Danas.hr.

Dio građana izražava protivljenje ovom, kako kažu, narušavanju privatnosti, a iz policije kažu kako su nove mjere već dale ploda kada je sprječavanje teških prometnih nesreća u pitanju. Pogotovo na "tradicionalnim gradskim kritičkim točkama".

U usporedbi s drugim gradovima, Zadar trenutno prednjači sa 17 policijskih kamera koje nadziru brzinu, dok Split ima samo 5, a cijeli Zagreb i Zagrebačka županija imaju 18. Grad je nakon niza teških prometnih nesreća pomogao policiji u nabavci kamera za nadzor brzine, a kroz inteligentni prometni sustav vrijedan više od milijun i pol eura implementirao je i svoje kamere.

Netko će reći Big Brother, a netko napokon prava stvar! Kamere će, nadaju se iz policije pomoći i pri rješavanju kaznenih djela.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.