1 min. čitanja

Zadar će biti domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027 godine

Zadar će biti domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027 godine
Foto: Pixabay

ZADAR - Na sjednici izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije EUSA-e održanoj u petak u Aveiru u Portugalu donesena je odluka da Zadar bude domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine.

Foto: Unisportzd

- Prije par mjeseci predali smo kandidaturu za organizaciju Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci u Zadru i jučer smo dobili ovu fenomenalnu vijest iz Portugala. Ovoje veliko priznanje za Sveučilište u Zadru, grad Zadar i državu Hrvatsku te nam je izuzetna čast što nam je EUSA između svih gradova kandidata dodijelila organizaciju ovako prestižnog natjecanja gdje će od 20.07. do 30.07.2027. godine ukupno 11 dana u Zadru boraviti najbolje europske sveučilišne muške i ženske košarkaške ekipe. Dvorana Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik ima odlične uvjete za organizaciju ovakvog velikog natjecanja i imamo dovoljno vremena da se pripremimo i organiziramo ovo natjecanje na vrhunskom nivou rekao je za Radio Zadar Tonći Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru koji je ujedno i dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza krovne organizacije sveučilišnog sporta u Hrvatskoj.

Europska sveučilišna prvenstva u košarci organiziraju se svake dvije godine, a zanimljivo je da je domaćin 2025. godine Bologna koja kao i Zadar ima dugu sveučilišnu tradiciju i epitet grada košarke.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.