1 min. čitanja

ZABRANJENO KUPANJE! Na plaži ispod zidina Korčule pukla kanalizacijska cijev

ZABRANJENO KUPANJE! Na plaži ispod zidina Korčule pukla kanalizacijska cijev
Foto: Pixabay/Ilustracija

KORČULA - Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama za 2022. godinu, obavio je osmo redovno ispitivanje mora na 121 plaži. Uzorci mora na 119 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Na plaži Duboka u Općini Slivno, 23. kolovoza 2022. utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje. Uzorkovani su dodatni uzorci mora 24., 25. i 31. kolovoza 2022. te rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe.

Na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli, 31. kolovoza 2022. utvrđeno je iznenadno onečišćenje mora zbog puknuća podmorskog ispusta sustava javne odvodnje Grada Korčule. S obzirom na to da izvor onečišćenja s početka kolovoza nije u potpunosti uklonjen/saniran, inspekcija zaštite okoliša je naredila postavljanje službene oznake zabrane kupanja na plaži Ispod zidina.

Detaljni podaci dostupni su na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

More na plaži Ispod zidina na Korčuli zagađeno fekalijama
Onečišćenje mora fekalijama, točnije bakterijom Escherichia coli, zabilježeno je na plaži Ispod zidina na Korčuli, zbog čega se tamo do daljnjega ne preporuča kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije. Onečišćenje fekalijama, uzorkovanjem mora za kupanje, utvrdio je u sr…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.