1 min. čitanja

Za vezanje na zadarskom Poluotoku, najveći kruzeri plaćat će 40.000 kuna i u 2024. godini

Za vezanje na zadarskom Poluotoku, najveći kruzeri plaćat će 40.000 kuna i u 2024. godini
Foto: Marin Gospić

ZADAR - Grad Zadar i u 2024. će godini naplaćivati turističku pristojbu cruiserima koji pristaju na Poluotok po cijenama koje su vrijedile u prošloj godini.

Iste cijene vrijedit će i u sljedećoj godini. Pristojbu plaćaju brodovi na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na Poluotoku, javlja 057info.

Nacrt prijedloga Odluke o visini turističke pristojbe utvrdio je gradonačelnik Branko Dukić, koji ga je uputio na javno savjetovanje u trajanju od 30 dana. Iako kuna odlazi u povijest za mjesec dana, navodi se kao valuta plaćanja na dan stupanja odluke na snagu 1. siječnja 2024. godine.

Visina pristojbe ovisi o kapacitetu broda, pa će tako oni najmanji koji mogu primiti do 50 putnika platiti 2.000 kuna, a oni najveći s preko 3.000 putnika iznos od 40.000 kuna.

U prošloj godini brodovi koji su pristajali u Putničkoj luci Gaženica nisu plaćali pristojbu, kako bi koncesionar zadržao konkurentnost na tržištu. U nacrtu ove odluke ona se ne spominje, pa ostaje nejasno hoće li brodari tamo i dalje plaćati samo naknadu koncesionaru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.