2 min. čitanja

Za sada je prikupljeno preko 1700 potpisa protiv ribogojilišta u akvatoriju Ustrinjske uvale - i tu se neće stati!

Za sada je prikupljeno preko 1700 potpisa protiv ribogojilišta u akvatoriju Ustrinjske uvale - i tu se neće stati!
Foto:/MO Ustrine/Screenshot/YouTube

CRES/MALI LOŠINJ - Objava Morskog.hr od 30. prosinca javnosti je približila noćnu moru s kojom se bore građani na otoku Cresu! Borba protiv industrijalizacije jedne prekrasne uvale se nastavlja!

Građani, ne samo oni koji u Ustrinama na Cresu žive, već i oni koji ovo mjesto posjećuju i nose u srcu, svjesni su potrebe direktne akcije i sprječavanja uništavanja netaknute uvale i ovog malog sanjivog mjesta! Broj do sada prikupljenih potpisa protiv ekocida koji je netko odlučio "priuštiti" Ustrinama sugerira kako je i sve šira javnost svjesnija ovog gorućeg problema.

Predstoji borba za poštivanje Zakona i zdravog razuma i ostvarivanje krajnjeg cilja ovih "malih ljudi" - zaustavljanje štetnog privatnog projekta marikulture u ustrinjskoj uvali te njezino brisanje iz prostornih planova Primorsko-goranske županije te gradova Malog Lošinja i Cresa.

Foto:Screenshot/YouTube

Iza ove borbe za očuvanje prirodnih ljepota i građanskih prava stoje svi - otočani Cresa i Lošinja, mještani sela Ustrine na čelu s predsjednikom te svim članovima Mjesnog Odbora, vlasnici nekretnina i zemljišta, redoviti gosti, prijatelji Ustrina te svi koji su odlučili pružiti podršku znajući za mjesto Ustrine (otok Cres – Grad Mali Lošinj).

J.T.

Pročitajte još:

Otočani s Cresa i Lošinja pokrenuli peticiju za spas netaknute uvale od ribogojilišta: “Privatnim kapitalom i pogodovanjem se uništava malo mjesto i priroda!”
CRES/MALI LOŠINJ - Grupa građana s područja otoka Lošinja Cresa pokrenula je inicijativu kojom upozoravaju da će postavljanje marikulture - ribogojilišta u akvatoriju Ustrinjske uvale, imati nesagledive posljedice za ekosustav, otok i turizam. Privatni gospodarski subjekt izradio je projektnu dokumentaciju koja se sada postavlja na bazu prostornih planova Primorsko-goranske

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.