Za nekoliko dana počinje 363. Senjski mesopust!

SENJ - Karnevalski odbor, Grad Senj i Turistička zajednica grada Senja najavili su održavanje 363. Senjskog mesopusta koji će se održati od 14. siječnja do 21. veljače 2023.

U duhu senjske tradicije maškarani balovi i dječje redute su kao i dosadašnjih godina tematski određene, a detaljan program objavljen je na stranicama Turističke zajednice Grada Senja.

Za sve posjetitelje ulaz je slobodan, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi Trio Marinero i Duo Mirakul. Kao i prethodnih godina za najljepše maske pripremljene su bogate nagrade.

- Svi Vi ki volite Senj i bale pozivamo Vas da benavite, munjasate i budete ono ča nikad niste, a vas najmlađe da se zabavite na nedjeljnim dječjim redutama - stoji na službenim stranicama TZ-a.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Novljanski mesopusni običaji - narodno kolo i uskočke nošnje
Novljanke i Novljani uskoro će zaigrati narodno kolo u živopisnim nošnjama uz zvukove junačkih i domoljubnih pjesama muškaraca odjevenih u uskočke nošnje. Čim prođu novogodišnji blagdani, u primorskim mjestima počinju pripreme za tradicionalne pokladne svetkovine - mesopusne narod…