1 min. čitanja

"Za našu Kozalu" - Eko akcija u Rijeci u subotu 20. 4. 2024.

"Za našu Kozalu" - Eko akcija u Rijeci u subotu 20. 4. 2024.
Foto: Wikimedia

RIJEKA - Ova tradicionalna riječka akcija čišćenja uključuje sve ljude dobre volje koji su željni doći i pomoći. Kao i svaki put dosad, građani će se podijeliti po ulicama, obići kvart i počistiti nered, a nakon toga se družiti uz zajednički ručak.

Dok veliki čiste kvart, maleni se zabavljaju i uče! Na radionici “Naokolo Salata: Upoznajmo vrt i recikliramo”, djeca će kroz zabavan i poučan rad otkriti čarobni svijet vrtnih aktivnosti. U prvom dijelu radionice, djeca će se upoznati s kućnim kompostiranjem i ulogom glista u tom procesu. Nakon toga, izradit će posude za sadnju od korištene ambalaže, u koje će potom posaditi svoje sadnice salate te ponijeti svoju posudu s posađenom salatom kući.

U drugom dijelu radionice, nazvanom “Šareni svijet”, djeca će istražiti svoju kreativnost stvarajući šarene ukrase od ponovno upotrijebljenih materijala. Kroz ovu aktivnost, potičemo djecu da razvijaju svoju maštovitost i fine motoričke vještine te istraže bogatstvo južnoameričkih uzoraka i šara.

U parku Z. Škerla posadit će se još nekoliko sadnica kako bi u njima u desetljećima koja slijede uživale generacije koje dolaze.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a zaštitna i oprema za ekoakciju osigurana, obavijestili su iz Grada Rijeke.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.