3 min. čitanja

Za kamione nema prohodne ceste od unutrašnjosti prema moru i obratno

Za kamione nema prohodne ceste od unutrašnjosti prema moru i obratno
Foto: HAK

U pomorskom prometu danas nema poteškoća, a autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, dok se između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h zbog jakog vjetra i nanosa snijega, izvještava jutros Hrvatski autoklub.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.

Zimski su uvjeti i zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, državnu cestu DC1 između Jastrebarskog i Gračaca i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače molimo za strpljenje!

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

 • DC1 Udbina-Klapavice i Gračac-Knin;
 • DC27 Gračac-Obrovac;
 • DC42 u mjestu Poljanak;
 • DC25 Gospić-Karlobag;
 • DC218 Bjelopolje-Donji Lapac;
 • ŽC5217 Dobroselo-Mazin;
 • ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo);
 • ŽC5062 Lič-Lukovo;
 • ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
 • LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko;

Samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i čvoru Kikovica u smjeru Zagreba);
 • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
 • Paški most.

Na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

U Gorskom kotaru mjestimice pada kiša koja se ledi u dodiru sa tlom. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.