1 min. čitanja

Za gradnju Ribarskog muzeja u Vrboskoj odobreno 1,5 milijuna kuna iz EU fondova!

Za gradnju Ribarskog muzeja u Vrboskoj odobreno 1,5 milijuna kuna iz EU fondova!
Foto: Općina Jelsa

VRBOSKA – Općini Jelsa je na natječaju EU fondova preko FLAG-a Škoji za gradnju Ribarskog Muzeja u mjestu Vrboska ovih dana odobreno 1,5 milijuna kuna.

– Pristigla je Odluka Uprave za ribarstvo kojom su Općini Jelsa na natječaju dodijeljena sredstva od EU fondova za gradnju Ribarskog muzeja u mjestu Vrboska. Ukupni troškovi gradnje iznose 2,4 mil.kn, od kojeg iznosa će Općina dati svojih ‪900 tisuća kuna, a preostalih 1.5 milijun su sredstva dobivena od Europske Unije – obznanio je načelnik ove Općine, Nikša Peronja Nikša Peronja.

Foto: Općina Jelsa

– Projekt se mora realizirati u roku od cca 2.5 godine, čime će trajno biti riješen problem smještaja Ribarskog muzeja, obzirom da Općina trenutno izdvaja pozamašna sredstva za zakup prostora gdje se trenutno nalazi ribarski muzej – pojašnjava.

– Radi se o zgradi koja će još dodatno projektno biti prilagođena vizuri Vrboske, relativno je manja, ima samo dvije etaže ukupne visine 5.5 m i površine jedne etaže oko 110 m2, čime će se svojim manjim dimenzijama jako dobro uklopiti u okoliš. Bitan je ovo projekt za Vrbosku koja njeguje ribarsku baštinu, a ovo je mjesto gdje će se ista napokon moći dostojanstveno prikazati – poručuje načelnik Općine Jelsa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.