3 min. čitanja

Za uređenje luka i obale u Rogoznici, Bilicama, Tribunju i Krapnju Ministarstvo mora osiguralo 1,13 milijuna eura

Za uređenje luka i obale u Rogoznici, Bilicama, Tribunju i Krapnju Ministarstvo mora osiguralo 1,13 milijuna eura
Foto: ŽLU ŠKŽ

ŠIBENIK - Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop potpisat će  ugovore o financiranju ukupno četiri projekta  ukupne vrijednosti 1.130.000,00 eura za realizaciju projekta lučke infrastrukture kao jamstvo nastavka velikih ulaganja u lučku infrastrukturu diljem Šibensko-kninske županije.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Odlukom o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2024. godini donesenoj 11. ožujka 2024. godine, Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije dodijelio sredstava za sljedeće projekte:

·         Uređenje dijela obale u Luci Rogoznica – obuhvat 3 – 400.000,00 euro

Opis projekta: Sredstvima koja su dodijeljena za projekt bit će izgrađen 150 m novi obalni zid, čime će se zaokružiti rekonstrukcija obale u Rogoznici, te urediti još komunalnih vezova unutar luke za unutrašnji promet Rogoznica,

·         Rekonstrukcija donje rive u Tribunju – 450.000,00 euro

Opis projekta: projektom će se završiti planirano proširenje obale tri metra u more i novi obalni zid.

·         Luka otvorena za javni promet lokalnog značaja Bilice – Stubalj, općina Bilice – faza 1. izgradnje  – uporabna cjelina 2 - 140.000,00 euro

Opis projekta: projektom će se izvesti prilagodba završene izgradnje južnog dijela luke Stubalj te će se nad postojećom školjerom postaviti armiranobetonske panelke i izvedba zelenog pojasa.

·         Sanacija obalnog pojasa lučkog područja Krapanj – 140.000,00 euro

Opis projekta: projektom će se sanirati postojeće pristanište i privezišta brodova s ciljem osiguranja sigurnijih vezova za plovila u lošim vremenskim uvjetima. Ovim projektom povećati će se sigurnosne karakteristike luke i pristupne obale. Ukupna dužina obuhvata sanacije obalnog zida je 295 m.

- Uređenje dijela obale u Luci Rogoznica je nastavak ugovora  o građenju iz 2023. godine  za što nam je MMPI iz Državnog proračuna kroz ove dvije godine osigurao ukupno 1.100.000, 00 eura. Završetak radova se očekuje do početka turističke sezone.

Slična situacija je i u Tribunju gdje nam je kroz dvije  godine iz Državnog proračuna osigurano 650.000,00.  Završetak radova na rekonstrukciji Donje rivi u Tribunju očekuje se do početka turističke sezone.

Luka Stubalj koja je sufinancirana u prethodne tri  godine  iz državnog proračuna u iznosu od 850.000,00. Za ovu godinu nam je osigurano 140.000,00 za uređenje dijela iznad postojeće  školjere.

Osigurana su nam sredstva za sanaciju postojećeg pristaništa na lučkom području Krapnja u iznosu od 140.000,00 eura - Zahvaljujemo Vladi RH, ministru Olegu Butkoviću  i državnim tajniku  Josipu  Bilaveru na  kontinuiranoj  podršci  u razvoju lučke infrastrukture na području naše županije - kazala je za Morski HR ravnateljica Županijske lučke uprave, Jadranka Fržop.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.