3 min. čitanja

FOTO: ZA ČIŠĆA PUČIŠĆA Akcija u kojoj je sudjelovalo cijelo mjesto

FOTO: ZA ČIŠĆA PUČIŠĆA Akcija u kojoj je sudjelovalo cijelo mjesto
Foto: Press

PUČIŠĆA - Hvalevrijedna akcija čišćenja podmorja održala se, već tradicionalno, u subotu u Pučišću.

Akcija zvučnog naziva “Za čišća Pučišća” tako je 14. listopada okupila mnoštvo: od pučiških osnovnoškolaca koji su sa svojim učiteljicama Lucijom Špacal i Srđanom Vranjičić na karijolama skupljali otpad uz obalu, nekoliko učenica Klesarske škole koje su svesrdno pomogle u prikupljanju, neumornog Franota Antičevića na traktoru, Šime, Cale, Darija i Pave na kaićima, Lučke uprave Pučišća na čelu s Ivicom Kusanovićem, neizostavnog DVD-a Pučišća kojima posebno zahvaljujemo zbog pranja rive nakon obavljenog posla, do profesionalnog tima od čak 18 ronilaca iz splitskog Podvodno istraživačkog kluba Mornar, dvojice pučiških iskusnih ronilaca, itd...

- Jednake zasluge treba iskazati i Crvenom križu Supetar s njihovim predstavnicima Robertom Rošker Grikula i Matom Mladinom koji su prvo osigurali kavu i pekarske proizvode iz supetarske pekarnice “Dijana”, a potom i ukusan ručak za sve sudionike - tradicionalni crni rižoto. Turistička zajednica Općine Pučišća po završetku ove akcije podijelila je prigodne zahvalnice i suvenire ronilačkim klubovima koji su u njoj sudjelovali - kazala je Josipa Terzić.

 Brojevi su uistinu nevjerojatni: uigrani je tim skupio otprilike 7 kubika otpada - bilo je tu svgea: metalnih rešetaka, sidra, komada prometnih znakova, boca, konopa, vesala, guma…, a prikupljeno je i čak 200 vreća otpada!

Na samom pragu jeseni, uz polagano “gašenje” ljetnih vrućina i dolaska ugodnog listopadskog sunca, Na samom pragu jeseni, uz polagano “gašenje” ljetnih vrućina i dolaska ugodnog listopadskog sunca, Turistička zajednica Pučišća kao organizator navedene akcije ovim putem želi zahvaliti svim imenovanim i neimenovanim junacima projekta kojim će naše mjesto (p)ostati morska oaza otoka Brača i puno šire.

- Radujemo se budućim suradnjama uz želju da prije spomenuti brojevi dogodine postanu puno manji i da mještani osvijeste važnost čistoće svoga mora, poručuju organizatori.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.