1 min. čitanja

WineRi u Rijeci – dva dana druženja s vrhunskim vinima i vinarima

WineRi u Rijeci – dva dana druženja s vrhunskim vinima i vinarima
Foto: Josip Čekada / Grad Rijeka

RIJEKA - U riječkom centru Exportdrvo otvoren je dvodnevna manifestacija WineRi, sajam kvarnerskih, ali i vina brojnih gostujućih vinara iz šire regije, od Italije, Slovenije, Srbije do Makedonije, koji se ove godine poklapa s prvim Women’s Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu.

Ovaj riječki, eno – gastro festival okupio je više od 70 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije. Primorsko – goransku županiju predstavljaju svi članovi Udruženja Kvarner Wines. Među vrhunskim vinima su i autohtone kvarnerske sorte poput kastavske belice i vrbnička žlahtina

Dvodnevni sajam, koji je trajao petak i subotu od 14 do 20 sati, posjetiteljima osim vina nudio je i izbor suho­mesnatih proizvoda, sireva, kave i maslinovih ulja.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i CPRR PGŽ.

Okupljenim posjetiteljima obratili su se gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, Pročelnik Ureda županije Goran Petrc i Irena Peršić Živadinov u ime Turističke zajednice Kvarnera te Petar Škarpa u ime Turističke zajednice grada Rijeke.

I ovaj WineRi imao je humanitarni karakter s ciljem pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te su svi posjetitelji festivala mogli prigodno donirati udrugu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.