2 min. čitanja

Festival 'WineRi' koji organizira Udruženje Kvarner Wines održat će se 10. i 11. ožujka

Festival 'WineRi' koji organizira Udruženje Kvarner Wines održat će se 10. i 11. ožujka
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Međunarodni eno – gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održat će se 10. i 11. ožujka u zgradi Exportdrvo u Rijeci, Grobnička riva bb i bit će otvoren za posjetitelje od 14 do 20 sati.

Foto: Grad Rijeka

Kao najava festivala će se u vinoteci Wine&Co, u četvrtak, 9. ožujka u 18 sati održati radionica „Decanteri s Kvarnera“, koju će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines i vrsne sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Monika Neral, Martina Škarica, Marinela Mrkonja.

Foto: Grad Rijeka

Ove godine WineRi se poklapa s prvim Women’s Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala te će se u petak, 10. 3. održati zajednički After party, također u hali Exportdrvo koji organizira Stilueta.net.

Ovaj riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 70 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines.

- Ove godine na samo jedan metar nadmorske visine, na novoj lokaciji u prostoru Export drvo predstavit će se eno – gastro ponuda regije i Hrvatske, a ovakve su manifestacije dobar motiv dolaska domaćih i stranih turista u naš grad - kazao je na predstavljanju manifestacije gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.