1 min. čitanja

MASOVNA PRISUTNOST MEDUZA U JADRANSKOM MORU: Prijeti li nam invazija?

MASOVNA PRISUTNOST MEDUZA U JADRANSKOM MORU: Prijeti li nam invazija?
Foto: Pixabay

SPLIT – Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita pozvao je sve zainteresirane da sudjeluju na webinaru u sklopu projekta ARGOS na temu „Masovna prisutnost meduza u Jadranskom moru: procjene zdravstvenog stanja i budućih perspektiva bioloških morskih resursa“ koji će se održati u četvrtak 27. svibnja u 14 sati.

Na predavanju će biti prisutni stručnjaci biolozi i prirodoslovci kao predstavnici najvažnijih znanstvenih institucija koje se bave biologijom jadranskog područja te predstavnici operatora u sektoru ribarstva.

Znanstvenici i biolozi iz Italije, Slovenije i Hrvatske pokušat će odgovoriti na putanja zašto  posljednjih godina u Jadranu ima toliko meduza, što je uzrok njihove masovne pojave, kakve posljedice po bioraznolikost ostavlja njihova brjnost te možemo li u budućnosti očekivati masovnu invaziju meduza u Jadranu.

Govorit će se također i o načinu na koji znanstvenici prate brojnost i kretanje meduza, te u kakvom je stanju riblji fond u Jadranu i koje se invazivne riblje vrste zadnjih godina mogu naći u našem moru.

Zainteresirani čitatelji webinar mogu pratiti OVDJE s početkom 27. svibnja u 14 sati.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.