1 min. čitanja

Vuk na ulazu u Krešimirov grad

Vuk na ulazu u Krešimirov grad
Foto: Zaštita-prirode.hr

ŠIBENIK - U Šibensko-kninskoj županiji sve su češći bliski susreti čovjeka i vuka. U potrazi za hranom zakonom zaštićene životinje stigle su i do samog grada. Jedan je jutros stradao u naletu vozila u šibenskoj četvrti Ražine, piše HRT.

Dok stočari negoduju zbog pretrpljenih šteta, lovci imaju očekivano rješenje - kontrolirani odstrel. Jer nema više mjesta u kojem vukovi nisu snimljeni.

- Vjerojatno im je hrana na tim područjima preoskudna i tako se približuju gradovima, mjestima gdje bi mogli lakše doći do hrane - rekao je predsjednik Lovačkog društva Šibenik Davor Topić.

Čak 40 posto od 1.009 prijavljenih napada samo od ovog travnja do kraja rujna u Hrvatskoj, zabilježeno je u Šibensko-kninskoj županiji.

Stočari kojima zaštićena zvijer ugrožava egzisteniciju traže hitno rješavanje problema.  A lovci ističu, rješenje je - puška, ali uz stroga pravila.

- Definitivno smo za to da se samo radi jedna regulacija, normalna. Znači, lovom tražimo da se s vukom gospodari jednako kao i sa medvjedom u Republici Hrvatskoj - rekao je lovac i veterinar Boris Katić.

HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.