VRUJA OPET VRIJE Najavljen desant brodova na uvalu uz prosvjedno sunčanje

Uvala Vruja u subotu će opet biti okupljalište sve brojnijih građana kojima je dosta okupacije i devastacije pomorskog dobra od strane moćnih, najčešće politički zaštićenih, pojedinaca. Nakon prvog Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode, koji je održan u srpnju i na kojem se okupilo više stotina ljudi, nastavak priče očekuje nas ovu subotu u nekad rajskoj, a danas potpuno izobličenoj Vruji.

Kad država šuti, narod neće. Pogotovo ne onaj narod koji zbog gramzivih pojedinaca više nema mogućnost niti dopuštenje uživati u onome što im omogućuje Ustav – pomorskom dobru. Godinama su prijavljivali nepravilnosti, godinama su gledali kako država ne čini ništa da spriječi devastaciju zajedničkog dobra pa su prije 3 mjeseca odlučili stvar uzeti u svoje ruke. U borbu su krenuli pjesmom, cinizmom, zabavom, ali i javnim istupima u kojima prozivaju lokalnog moćnika za uzurpaciju državne zemlje.

U subotu slijedi nastavak. Na Facebooku je objavljen program drugog po redu Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode koji počinje u 15 sati. Bit će to, kažu, nešto kraće, mini izdanje Festivala, čiji je cilj na jednom mjestu ponovno okupiti mještane i ljubitelje betona, a ideja je da ovakva neformalna druženja u Vruji postanu uobičajena tijekom godine.

Osim dodjele nagrade Zlatna Vruja za drugu najbolju devastaciju na pomorskom dobru, organizatori najavljuju desant brodovima na Vruju te prosvjedno sunčanje i slušanje gramafonskih ploča.

Poručuju da ovo pitomo druženje neće biti prosvjed, već susjedsko okupljanje, ćakulanje i uživanje u devastaciji prirode.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

OTVOREN NATJEČAJ Traži se najljepša devastacija pomorskog dobra