1 min. čitanja

VRATILI SU JE U MORE Savjesni ribari kod Molata u more su vratili glavatu želvu i dvije raže

VRATILI SU JE U MORE Savjesni ribari kod Molata u more su vratili glavatu želvu i dvije raže
Foto: Screenshot/Morski TV

Nakon niza tužnih vijesti vezanih za glavate želve, evo i jedne radosne. Ribari su postupili točno kako treba i spasili kornjači život.

Glavata želva, zaštićena vrsta kornjače, koju su ribari 16. veljače pronašli u mreži kod otoka Molata, uspješno je vraćena u more zahvaljujući savjesnim ribarima koji su postupili po savjetima stručnjaka, javlja HRT.

Nakon groznog prizora kod Dugog otoka od prije desetak dana gdje je nastradalo puno jedinki, edukacija struke se isplatila i ribari su ovoga puta znali kako postupati, tj. pričekati dva sata i tek onda životinje vratiti u more jer tijekom zime glavate želve hiberniraju i nagli povratak u more može prouzročiti uginuće. 

Osim glavate želve, ribari su u mreži pronašli i dvije vrste raža - jednu koja je zaštićena i drugu koja to nije, ali su ih obje svejedno vratili moru.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Završena obdukcija, patolozi otkrili kako su nastradale želve kod Dugog otoka!
Patolozi Hrvatskog veterinarski instituta dr. sc. Željko Mihaljević i Šimun Naletilić, univ.mag.med. vet. su danas u okviru Protokola za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih strogo zaštićenih morskih životinja (morski sisavci, morske kornjače i hrskavične ribe) Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.