3 min. čitanja

Vozač kamiona koji je zaglavio na Velebitu: “Tužit ću Hrvatske ceste, nema znaka da se tamo ne smije”

Vozač kamiona koji je zaglavio na Velebitu: “Tužit ću Hrvatske ceste, nema znaka da se tamo ne smije”

Nakon članka o kamionu koji je unatoč svim zabranama nekako završio na staroj Majstorskoj cesti nasred Velebita i tamo uslijed loših vremenskih uvjeta i zaglavio, javio se i vozačiz Čakovca (podaci poznati redakciji), želeći ispričati svoju stranu priče.

Iako je ta cesta službeno zatvorena za sav promet još od listopada, on kaže da znaka za zabranu prometovanja tom cestom uopće nema.

Foto: Google Street View / Screenshot

– Vozio sam staro željezo iz Metkovića prema Rijeci, pa sam trebao ići preko Knina. Kako su zbog bure bile zatvorene sve ceste, mene je navigacija vodila prema gore, a na skretanju s glavne prometnice D54 kod Zatona Obrovačkog nema znaka da je zabranjeno za kamione – kazuje vozač i pokazuje nam slike s aplikacije Google Maps, snimljene u listopadu 2011. godine.

Foto: Google Street View / Screenshot

Cesta koja vodi prema naseljima Modrići i Podprag, D547 ili tzv. Majstorska cesta prolazi kraj rodne kuće Luke Modrića te kod tunela Sveti Rok doista je sužena i na Velebitu više nema ni asfalta, ali ni okretišta, kako bi se zalutali vozači kamiona mogli okrenuti i vratiti natrag. To je, navodi ovaj zalutali vozač kamiona, bio i najveći problem.

Majstorska cesta – mjesto gdje prestaje asfalt – Foto: Google Street View / Screenshot

No čovjeku policija nije povjerovala, pa mu je ipak naplatila kaznu. On tvrdi 250 kuna.

– Dojava je zaprimljena 11. prosinca u 8.45 sati kako je teretno vozilo na staroj cesti prem svetom Roku ZG registracijskih oznaka. Ta cesta je naime od  15. studenog do 15. travnja označena zabranom prometa. Policija je izišla na teren, a vozač je sankcioniran zbog prekršaja u članku 12 Zakona o sigurnosti prometa na cestama – kazala je za Morski HR Sonja Šimurina iz zadarske policije.

Vozač tvrdi i da mu nisu željeli očistiti snijeg, jer ta cesta u vrijeme kad je zbog bure i loših vremenskih uvjeta bio blokiran promet između sjevera i juga Hrvatske, nije bila prioritet.

– Morate napomenuti da sam zvao pomoć na cesti i da su došli s ralicama da počiste snjeg mogao bih proći do proširene ceste i okrenuo bih se, pa ta cesta ne bi bila preko vikenda blokirana. U ponedeljak sam bez problema, kada se topio snjeg, vozio do proširenja ceste, okrenuo kamion i maknuo se. Smatram da su hrvatske ceste zanemarile ovaj slučaj te da sam javio na vrijeme šta mi se desilo i smatram da nisam kriv što je ta cesta bila blokirana preko vikenda. Da su Hrvatske ceste postupile, pružile pomoć, očistili bi snjeg, te bi mogao proći uzbrdicu 300 m prije crkve sv. Frane gdje ima proširenje i ne bi bilo nikakvih problema. Cestom kojom se skreće do sv Roka trebaju postaviti znak zabrane teretnih kamiona kojeg tamo nema – kaže vozač koji je najprije želio da se njegova priča ispriča, a onda je po objavi iste molio da se njegovo ime ne spominje, pa zaprijetio tužbama, prvo Hrvatskim cestama zbog nepostojanja znaka zabrane, a onda i našem portalu jer smo ispričali priču za koju nas je molio da je ispričamo.

D.G.

Kamion s otpadom zaglavio prema zaštićenom području Velebita – Vlasnik: “Vozač se zabunio”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.