2 min. čitanja

Volonteri su očistili Kraljičinu plažu u Ninu

Volonteri su očistili Kraljičinu plažu u Ninu
Foto: Eko Kvarner

53 volontera u sklopu je globalne ekološke akcije "Zagrlimo ocean" zasukalo rukave i bacilo se na posao čišćenja otpada s ove plitke pješčane obale.

Turistička zajednica grada Nina, Sveučilište u Zadru i globalna fondacija MBRC the ocean (koja u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner) Save the ocean - Wear the change organizirali su čišćenje Kraljičine plaže u Ninu.

U akciji su sudjelovali volonteri studenti sa zadarskog sveučilišta, volonteri novoosnovane ekološke udruge Nin Eden i Društva za istraživanje mora 20.000 milja, Natura Jadere - javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije, Solane Nin i djelatnici ninskog komunalnog poduzeća.

- Uz navedene volontere bila je uključena i grupa volontera iz jedne trgovačke tvrtke koja planira iz plastike izvađene iz mora reciklirajući proizvoditi i u svojim trgovinama prodavati uporabne i ukrasne predmete - navode na Facebook stranici udruge Eko Kvarner.

- Nin je izuzetno čisti grad, prošetao sam širim prostorom i osobno sam zadivljen koliko se brige ulaže u uklanjanje onečišćenja - dodao je Dejan Košić iz udruge Eko Kvarner.

U zaleđu najdulje ninske pješčane plaže nalaze se četiri Natura 2000 staništa na kojima rastu endemične i osjetljive biljke. Velika količina otpada koja je uklonjena, i prostor koji je time oslobođen od plastike, stoga je istinski bitna i pohvalna!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.