Vojni analitičar: Najmanje vjerojatno je da je Rusija sabotirala Sjeverni tok

Vojni analitičar Marinko Ogorec komentirao je za N1 televiziju stanje u Ukrajini. Tijekom noći ponovno su počeli snažni ruski napadi na brojne ukrajinske gradove, međutim, što je točan uzrok ove nove ofenzive, kaže Ogorec, teško je znati.

- Rusija je započela jednu izuzetnu kampanju udara po dubini Ukrajine. Je li to skretanje pozornosti s Bahmuta ili odmazda zbog toga što ne ide dobro u Bahmutu, to je teško procijeniti. Nemamo relevantne informacije zašto je došlo do ovako intenzivnog udara po gradovima u Ukrajini koji će se vjerojatnonastaviti i tijekom dana - kaže Ogorec i dodaje kako je Bahmut očito strateški daleko važniji za obje zemlje nego što se to smatralo u početku.

Ogorec je komentirao i eksploziju na plinovodu Sjeverni tok.  

- Sve što je na štetu Rusije je u ovom trenutku na korist Ukrajine. Definitivno, diverzija na Sjevernom toku 2 je velika šteta za Rusiju i najmanje je vjerojatno da je to Rusija sama napravila. To Ukrajini daje određenu korist. S druge strane, tko je to stvarno napravio… Cijeli je niz onih kojima takva diverzija odgovara, a tko je taj tko je to napravio, nisam siguran da ćemo ikada saznati - kaže za N1.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemački istražitelji identificirali brod koji je navodno korišten za sabotažu plinovoda
Njemački istražitelji identificirali su brod koji je navodno korišten za operaciju sabotaže Sjevernog toka. Kažu da je riječ o jahti unajmljenoj od tvrtke sa sjedištem u Poljskoj, ali je u vlasništvu Ukrajinaca. Nedavno je New York Times objavio da je sabotažu plinovoda Sjeverni tok izvela…