4 min. čitanja

Vlasnik parcele na Drveniku nakon incidenta: “To nisam ja na snimci, svatko se može kupati na plaži”

Vlasnik parcele na Drveniku nakon incidenta: “To nisam ja na snimci, svatko se može kupati na plaži”
Foto: Centovi dvori / Facebook / Google Screenshot

DRVENIK – Nakon incidenta koji se jučer dogodio na pomorskom dobru Velog Drvenika, gdje je muškarac preko video poziva kojeg su uputile gošće iz Češke urlao na druge kupačice, prijetio i psovao, nazvali smo Tomislava Meštrovića koji nam je potvrdio da je on taj koji je jučer pozvao policiju. Njegova se priča, doduše, razlikuje od onog što smo imali priliku vidjeti u videu i čuti od svjedokinje Tonke Alujević koja je također rekla da je zvala policiju zbog uzurpacije pomorskog dobra. On naime tvrdi, da nije muškarac sa snimke.

Tomislav Meštrović vlasnik je hacijende na Drveniku Velom, koja se oglašava kao privatna vila “Centovi dvori” na posjedu od 8,500 m2, koja kupačima “osigurava maksimalnu privatnost”. Kaže da je ljut, jer su kupačice prolazile kroz njegov posjed. Evo što je kazao za Morski HR.

Htjeli bi čuti i vašu stranu priče o ovom incidentu što se dogodio jučer na plaži u Drveniku. Što se to dogodilo? Bila je i policija na plaži.

– Da, ja sam zvao policiju, jer sam imao neovlašten prolaz preko parcele. Znači, prošle su mi gospođe neovlašteno kroz otvorena vrata mog vlasništva i zato sam zvao policiju.

Plaža nije privatna, ali je oglašena kao “privatna, isključivo za goste vile”

Ali u videu koji je snimljen govorili ste da je vaša plaža?

– Ne, nemam pojma koji video, tko, šta… tko to zna kaj je to. Ovaj, ja sam zvao policiju zbog neovlaštenog prolaza kroz moju parcelu i ima vjerojatno policijski zapisnik, ako budete to tražili, oni će vam to dati i to je to.

Vi ste rekli, da citiram, izostavit ću psovke: “Stavite me u medije… prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna”

– Ne, vi ne možete reći da sam ja to rekao, nego jednostavno piše zapisnik, pa… jel’

Znači , svi se mogu doći kupati na tu plažu?

– Naravno, pa nitko nikad nikog nije sterao s te plaže. Jeste li vi to čuli ikada da je netko nekoga sterao s te plaže ikada?

Jesam, u tom videu sam čuo, pa sam vas samo htio pitati jeste li to vi. Vi sad tvrdite da to vi niste na videu?

– Nemam pojma šta je to. Nisam to uopće gledao, niti ću gledat, niti me zanima. Samo me zanima da mi se ne ulazi u parcelu bezveze, ako ih ja ne pozovem, evo, ništa drugo.

Ok, onda nemate ništa protiv da ja ovo objavim što ste mi rekli, pa da sumiramo, vi ste pozvali policiju, i zato jer su kako kažete, prolazile preko vaše parcele?

– Da, tako je. Pa to stoji vjerojatno i u zapisniku policijskom.

Ove gošće koje su došle iz Češke, to su vaše gošće?

– Jesu, moje gošće, da.

A i dalje tvrdite da ne znate koga su one to zvale, iako na videu stoji tamo tko je?

– Nemam pojma. Ja video nisam ni gledao i neću se živcirat oko toga – odgovorio je strpljivo na sva pitanja.

Inače, dovoljno je upisati u Google naziv posjeda i pronaći više zanimljivih oglasa u kojima se za Centove dvore gostima garantira “privatna plaža isključivo za goste vile”, što je samo po sebi protuzakonito i nemoguće, jer, podsjećamo, šest metara od crte mora prema kopnu je pomorsko dobro i ono je opće dobro. To nije čak ni javno dobro, tu nema vlasništva i apsolutno svatko može tu doći, kupati se, sunčati, roniti kad ga je volja!

Foto: Screenshot

“To je izgradio moj otac, ne znam postoje li potrebne dozvole”

Tomislav Meštrović za put koji je izgrađen od njegovog posjeda do pomorskog dobra koje pak ne može biti njegovo vlasništvo, kaže da je izgradio njegov otac i da ne zna ima li za to potrebne dozvole.

– To je moj otac radio prije jedno desetak godina. Nažalost, on je sad pokojni. On je rodom s otoka i on je to radio, to je naša parcela, djedovina naša – zaključio je Meštrović.

Foto: Centovi dvori / Facebook

Neslužbeno doznajemo da će inspekcije idućih dana provjeriti je li došlo do devastacije pomorskog dobra provlačenjem električnih kabela i postavljanjem rasvjete na samoj obali, te kako i na koji način su probijeni putevi za pristup moru. Kad ne zna Tomislav, saznat će inspektori… a vi, građani i turisti možete se i dalje mirno kupati na svakoj, pa upravo i na ovoj plaži!

Video možete pogledati u nastavku, ali uz upozorenje! Zbog učestalih psovki i neprikladnog riječnika, video nije namijenjen mlađim čitateljima.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

INCIDENT NA DRVENIKU Uzurpirali pomorsko dobro i urlalali na kupače: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.