Vlak iz Zagreba za Split stigao na vrijeme!

SPLIT - Kašnjenja za Hrvatske željeznice sve su samo ne novost. Već smo nebrojeno puta pisali o problemu kašnjenja putničkog vlaka iz Zagreba za Split. Često su razlozi tome bili tehnički kvarovi, nesnosne gužve, problemi u željezničkom prometu ili pak "zanovijetanje" putnika.

Vlakovi su znali kasniti čak dva do tri sata od predviđenog termina dolaska. Uz to su se događali i incidenti poput razbijanja stakla, pijanih putnika, verbalnih obračuna, stiskanja po podu, vrijeđanje osoblja i slično.

Noćni vlak koji je krenuo iz Zagreba u petak u 21.35 stigao je u subotu u Split u 6.15. Točno kako je i predviđeno, piše Dalmacija danas, čiji su novinari odmah nazvali Željeznički kolodvor Split s kojeg su ovu vijest i potvrdili.

- Vlak je stigao na vrijeme, s kojom minutom kašnjenja. Ali sigurno više od pet minuta nije kasnio - rekla je djelatnica kratko. Na upit za komentar o ovome nesvakidašnjem događaju kazali su: "Bez suvišnih komentara".

Putnici u šoku

Ali zato su putnici, koji su se iskrcali s ove linije, itekako imali što za reći.

Vidno u šoku su komentirali:

- Na ovo se nismo pripremili - kaže Ante.

Mario pak nije skrivao oduševljenje.

- Točno po rasporedu, svaka čast! - komentirao je.

- Očekivala sam kašnjenje vlaka barem sat, ovo je stvarno nezapamćeno - kazuje  Ivana.

Radi li se o pukoj sreći okolnosti ili je HŽ konačno reagirao da se kašnjenja ne događaju tek ćemo vidjeti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlak do Splita kasnio 134 minute - HŽ: ”Žao nam je, vratit ćemo 50% iznosa karata”
Putnički vlak koji je jučer u 15:20 krenuo iz Zagreba u Split stigao je sa 134 minute kašnjenja. Iz HŽ-a kažu da su problemi počeli kad je u 16:10 na kolodvoru u Karlovcu došlo do kvara klimatizacijskog uređaja u vlaku. - S obzirom na to da autobusni prijevoznik
ŠTO SE DOGAĐA? Platili kartu da vlakom dođu do Splita pa cijelim putem spavali na podu | | Morski HR
Više od 13 sati traje put vlakom od Osijeka do Splita. Riječ je o izravnom sezonskom vlaku koji su mnogi Slavonci jedva dočekali. No malo tko se nadao prizoru prekrcanih vagona u kojima putnici