1 min. čitanja

Vlada zabranjuje rad nedjeljom!

Vlada zabranjuje rad nedjeljom!
Foto: Screenshot

Hrvatska je Vlada u Sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini.

- Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti detalje. Vjerujemo da će to pridonijeti kvalitettnom funkcioniranju svih. Željeli smo to napraviti da to bude održivo i kvalitetno i konzultirani su svi zainteresirani - rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjednice vlade.

Radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac raspolažući maksimalnim iznosom fonda od 90 sati, koje raspoređuje u razdobljima od ponedjeljka do subote.

U konačnom prijedlogu zakona predviđa se 16 nedjelja u godini koje su radne, a kojim će nedjeljama prodajni objekti biti otvoreni određuje sam trgovac u skladu sa svojih potrebama, sezonalnosti, mikrolokacijom i drugim faktorima koji utječu na individualnu procjenu za potrebu radne nedjelje.

- Našli smo model o 16 radnih nedjelja, zakon ide u čitanje na sabor, vjerujemo da će to pridonijeti kvalitettnom funkcioniranju svih. Željeli smo to napraviti da to bude održivo i kvalitetno i konzultirani su svi zainteresirani.

U tjednu u kojem trgovac odredi radnu nedjelju, u trajanju do 90 sati dodaje se još 15 sati, ukupno 105 sati, koje trgovac samostalno raspodjeljuje od ponedjeljka do nedjelje, prenosi Index.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.