2 min. čitanja

Vitomir Maričić pobjednik nacionalnog prvenstva u ronjenju na dah

Vitomir Maričić pobjednik nacionalnog prvenstva u ronjenju na dah
Foto: Press

KRK - Uvijek izazovni akvatorij otoka Krka, točnije Kanal Krušija između Cresa i Plavnika, ugostio je po sedmi put Državno Prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji Adriatic Freedivinga.

U ženskoj konkurenciji od Hrvatica najdublja i bodovno najbolja je ponovo bila Sanda Delija riječkog kluba Ocean, koja je zaronila u disciplini povlačenja po konopu, dok je u muškoj ukupno najbolji bio Vitomir Maričić sa najviše bodova te je ponovo osvojio Adriatic Depth Trophy zaronima na 100 i 93 metra u disciplinama s dvije peraje i povlačenjem po konopu.

Ovo je bila i proba reprezentacije koja je ovdje zadovoljavala norme za nadolazeća svjetska prvenstva u Francuskoj i Grčkoj, te je sada poznat i sastav reprezentacije. Prvi u disciplini povlačenja po konopu, najdublji čovjek na svijetu, Petar Klovar izborio je nastup zaronom na 100 metara, a priključuju mu se Sanda Delija i naravno Vitomir Maričić.

Prvi put nastupila su neka nova imena u ronjenju, Aron Gradištanec i Toma Čelar koji su zaronima na 50 i 40 metara pokazali da ne treba strahovati za budućnost ronjenja jer očito ima volje i talenta za nove generacije.

Toma Čelar je medalji s bazena dodao sada i jednu iz dubine, čime je potvrdio da je kompletan ronilac na koga se može računati u budućnosti. Prošlogodišnja senzacija Donat Faraguna ove godine nije imao sreće s nastupima, ali neovisno o tome pomakao je neke osobne rezultate mjesec ranije na Filipinima, te je time ponovo u sastavu reprezentacije.

Sljedeća stanica na ronilačkoj karti u Hrvatskoj biti će u Pakoštanima, te u akvatoriju Žirja. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.