1 min. čitanja

Višednevno obilježavanje Antonje i Dana Grada Novalje započelo tradicionalnim ribolovom

Višednevno obilježavanje Antonje i Dana Grada Novalje započelo tradicionalnim ribolovom
Foto: Grad Novalja

NOVALJA –  Na blagdan svetog Antuna ili Antona, 13. lipnja, Grad Novalja tradicionalno slavi svoj dan od 1998. godine. Svoj blagdan nazivaju još i Antonja.

Ovogodišnji 13. lipnja, lokalni blagdan Antonja i Dan Grada Novalje bit će obilježeni bogatim i raznovrsnim programom. Sve je počelo već jutros, tradicionalnim Kupom Sv. Antona, natjecanjem u udičarenju, podvodnom ribolovu i parangalu, a završava u nedjelju, 19. lipnja, koncertom Gradske glazbe Pag na Trgu bazilike.

Dio programa bit će posvećen nadbiskupu Antonu Tamarutu, 90. godišnjici rođenja (Novalja, 1. prosinca 1932.) te 65. obljetnici svećeničkog ređenja i Mlade mise (Novalja, 29. lipnja i 7. srpnja 1957.)

Zanimljivo kako na stranicama Grada Novalje nema ama baš ništa o obilježavanju Dana Grada, pa je za pretpostaviti da su još uvijek uzbuđeni zbog posjete ministrice poljoprivrede, što je već nekoliko dana vijest dana u tom gradu na otoku Pagu. No ima onih i koji o tome vode računa, pa više o programu obilježavanja možete pronaći OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.