2 min. čitanja

Više od sto dupina pronađeno mrtvo na obalama Krima: "To su ludi barbari - androfagi, ubojice!"

Više od sto dupina pronađeno mrtvo na obalama Krima: "To su ludi barbari - androfagi, ubojice!"
Foto: Facebook / Ilustracija

Više od 100 mrtvih dupina zabilježeno je duž obala Krima u travnju. Ivan Rusev, doktor bioloških znanosti i voditelj istraživačkog odjela ukrajinskog Nacionalnog parka ušće Tuzly Esturies, izjavio je da su aktivnosti ruskih podmornica i brodova na Crnom moru "glavni uzročnik"  smrti životinja.

On je objavio da su životinje pronađene u uvalama Sevastopolja i na drugim krimskim obalama.

Pronađeno je još dupina sa simptomima za koje se smatra da su uzrokovani vojnim sonarom. Rusev je rekao da će pravi broj smrtnih slučajeva dupina vjerojatno biti mnogo veći i da bi ih moglo biti više od tisuću.  

- Ludi barbari - androfagi, ubojice, 432 dana uništavaju naše gradove, sela, ubijaju ljude. Svakodnevno ginu naša djeca, žene, muškarci i najvrijedniji vojnici svijeta. Naš neprijatelj je moskovska hunta, ruski fašistički režim koji je krenuo u okupacijski rat miroljubivom ukrajinskom narodu. Oni ne znaju cijeniti ni prirodu, ni kulturu, ni slobodne ljude. Razigrani živi delfini često se nalaze u akvatoriju jugozapadnog dijela Crnog mora. Još prošle godine u ovo vrijeme registrirane su stravične masovne smrti kitova na različitim dijelovima crnomorske obale . kaže Rusev.  

- No, nažalost, tijekom travnja 2023. godine, više od stotinu mrtvih delfina već je registrirano u zaljevima Sevastopolja i drugim obalama okupiranog Krima i bliskom području. Većina je uginula sa simptomima koje podsjećaju na smrt uzrokovanu sonarima. No stvarni broj mrtvih životinja je daleko veći i znanstveno izračunat s vjerojatnom brojkom od preko tisuću jedinki. I ovo je potvrda činjenice da je aktivnost neprijateljskih podmornica i podmornica općenito u tom dijelu Crnog mora kod Krima i Novorossiyska - glavni faktor stradavanja rijetkih crnomorskih životinja - kazao je Ivan Rusev.

432. ТРАГІЧНИЙ КВІТЕНЬ ДЛЯ ДЕЛЬФІНІВ НАВКОЛО ОКУПОВАНОГО КРИМУ ПІД ЧАС ВІЙНИ Божевільні варвари - андрофаги, вбивці,...

Posted by Ivan Rusev on Sunday, April 30, 2023

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnomorske dupine ubijaju vojni sonari, kažu istraživači | | Morski HR
Ozlijeđeni i mrtvi dupini isplivali su na obalu Crnog mora nakon što su ih teško ozlijedili ili ubili snažni vojni sonari, izjavio je glavni istraživač u Parku prirode Tuzlivski lymany u regiji Odesa
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.