2 min. čitanja

Više od dvjesto radnika hrvatskih luka družilo se u Pločama na jedinstvenom sportskom natjecanju

Više od dvjesto radnika hrvatskih luka družilo se u Pločama na jedinstvenom sportskom natjecanju
Foto: Screenshot

Luka Ploče organizirala je Sportske susrete hrvatskih luka. Igre lučkih radnika posljednji put održane su prije pola stoljeća na istom mjestu, u Pločama. Tada su snage u različitim sportskim disciplinama odmjerili radnici čak 18 luka.

Kultna ''Močvara'' mnoge je starije Neretvane vratila u prošlost. Dobro pamte kraj sedamdesetih i lučke radničke igre.

- I to je bilo baš nešto fantastično gledati, događaj takav. Jer onda nije bilo baš puno događaja i to je baš bilo puno srce - rekao je za Dnevnik Petar Bušurelo, pomorski peljar u Luki Ploče.

- Baš se nekako složilo da su te igre koje su bile organizirane 1977. U Pločama bile povodom puštanja u rad reflektora, a ove je godine Grad Ploče obnovio ''Močvaru'' s novim terenima i novim hortikulturalnim uređenjem - objasnio je Dino Doboš, koordinator događaja.

- To nam je i bila namjera da zaživimo jednu tradiciju koja je bila za vrijeme jedne bivše države nam, ali koja nam se učinila više nego zgodna - ustvrdio je Hrvoje Livaja, predsjednik Uprave Luke Ploče.

I danas, nakon gotovo pedeset godina, više od dvjesto radnika iz čak šest hrvatskih luka i tvrtki koje posluju na lučkom području natjecalo se u malom nogometu, boćanju, šahu, odbojci i sportovima snage.

- Mislim da je ovo jedna stvar koju bi trebalo prakticirati svake godine čak na način da svaka luka pojedino organizira - predložio je Goran Fabijanić iz Luke Zadar.

- Malo je luka u Hrvatskoj i ovo nam je sjajan način da se malo zbližimo i poslovno i privatno - ustvrdio je Marinko Jusup iz Luke Rijeka.

- Ovo je druženje i kolega i obitelji, predivno vrijeme, ne može bolje - dodao je Mario Marević iz ''Adriatic Tank Terminals-a''.

Isto očekuju i organizatori, koji već imaju ozbiljne planove.

- Da pozovemo i ostale luke iz regije kao što su Koper, Bar, Brčko - najavio je Livaja.

- Imali smo jako malo vremena za organizaciju tako da ovo natjecanje možemo promatrati kao neki pilot projekt - dodao je Doboš.

Sudeći po raspoloženju natjecatelja, ovo bi uskoro moglo postati međunarodno natjecanje u najmlađem lučkom gradu u Hrvatskoj, baš kao što je to bilo nekad.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.